Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Συνοπτικό Βιογραφικό Σηµείωµα Του Δρ. του Διέθνους Δικαίου κ. ΘΑΛΗ Δ. ΜΥΛΩΝΑ Δικηγόρου - Συγγραφέα Προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων [ Με ειδικό Συµβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC ταυ Ο.H.E ]







Καταγωγή


Ο Θαλής Μυλωνάς κατάγεται από το χωριό Πλατάνια της ορεινής Τριφυλίας του Ν. Μεσσηνίας, όπου και τελείωσε το Δηµοτικό σχολείο. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, για να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΣΤ' Γυµνάσιο αρρένων Αθηνών.

Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος του χωριού. Πολέµησε στο Μπιζάνι και στο Μακεδονικό µέτωπο και τιµήθηκε µε τον Πολεµικό Σταυρό και το Αριστείο Ανδρείας. Η µητέρα του ήταν απόγονος της οικογένειας των Τζαβελαίων, της επανάστασης του 1821.

 Ο Θαλής Μυλωνάς  υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πεζικό


Σπουδές


α) Στο Πάντειο Πανεπιστήµιο Αθηνών,  Πολιτικές Επιστήµες
β) στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, Νοµικά.
γ) Στην Αγγλία στο London School οf Economics and Political Sciences και στο Institute of  Advance Legal Studies, Δηµόσιο Διεθνές Δίκαιο.
δ) Στη Γαλλία ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Διεθνούς Δικαίου [Ph.D.] Droit International  από το Ecole Superieure  Robert de Sorbon ...

Τέλος συνεργάστησε σε ερευνητικές εργασίες µε το Preston University των ΗΠΑ, γύρω από σύγχρονα διεθνή θέµατα, της Μέσης Ανατολής, µεταξύ των οποίων για  το πρόβλημα του Κουβέιτ και για το Κυπριακό ..
Οικογενειακή κατάσταση


Είναι παντρεµένος µε την Δ/ρα Νίνα Καλαβά, Εκπαιδευτικό Σύµβουλο, απόφοιτο του Stetson Universitv των ΗΠΑ και Δρ. του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Έχει ένα γιο τον Διονύση, απόφοιτο του Μετσοβίου Πολυτεχνίου Αθηνών, του Πανεπιστηµίου (UCLA) του Λος Άντζελες των ΗΠΑ και του Imperial College του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου. Είναι Senior Official de Banque Societe Generale.


Επαγγελµατική Δραστηριότητα


Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα, εργάστηκε σε δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς και συνεταιριστικές οργανώσεις, όπου τελείωσε και τη Συνεταιριστική Σχολή της ΠΑΣΕΓΕΣ. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νοµική Σχολή και τη διετή πράκτική άσκησή του, διορίστηκε κατόπιν εξετάσεων δικηγόρος στο Πρωτοδικείο των Αθηνών και άσκησε την ελεύθερη δικηγορία, µέχρι τον Άρειο Πάγο και το Συµβούλιο Επικρατείας, καθώς επίσης και ως Νοµικός Σύµβουλος σε µεγάλες επιχειρήσεις όπως στη ΣΕΡΚΑ του Ν. Βαρδινογιάννη, Πετρόλλα του Ι. Λάτσή, Ναυπηγεία του Σ. Ανδρεάδη, Jet-Oil του Κ. Μαµιδάκη, Φιλικωπλάστ του Γ. Κωνσταντέλλου κτλ, επί τριάκοντα πέντε χρόνια, που βρήκε στη σύνταξη, ως επίτιµος δικηγόρος.


Συγγραφικό Έρχο


Έχει συγγράψει και εκδώσει δεκαεπτά (17) βιβλία, µονογραφίες και δεκάδες άρθρα γύρω από τα εθνικά θέµατα και τα προβλήµατα της χώρας. Είναι συνεργάτης εφηµερίδων, περιοδικών και τηλεοπτικών σταθµών.


Τα βιβλία του είναι

1. Διεθνή Θέµατα (Κυπριακό, Πατριαρχείο Κων/πόλεως, Αιγιαλίτιδα Ζώνη), Αθήνα 1964.
2. Θέµατα Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου και Ναυτιλιακής Πολιτικής, Αθήνα 1969.
3. Ευρωπαϊκά θέµατα (Εργατική και Κοινωνική Πολιτική στην ΕΟκ, Ανταγωνιστικαί Αρχαί στην ΕΟΚ. Το Δίκαιο της Κοινής Αγοράς, το Βορειατλαντικό Σύµφωνο (ΝΑΤΟ) κλπ.), Αθήνα 1969.
4. Ανατοµία της Δηµοκρατίας (Ατοµικά Δικαιώµατα και Διεθνής Κοινότητα), Αθήνα 1973.
5. Το νοµικό καθεστώς του Αιγαίου Πελάγους και οι σχέσεις µας µε την Τουρκία, Αθήνα 1974.
6. Εθνικά προβλήµατα (Προτάσεις, Θέσεις και Ιδέες, Αιγαία, Αιγιαλίτιδα Ζώνη, Ανοικτή Θάλασσα και υφάλοκρηπίδα, Κυπριακό, ΕΟΚ, ΝΑΤΟ κλπ.), Αθήνα 1977.
7. Καταγγέλλω τον Ανδρέα Παπανδρέου, Αθήνα 1984
8. Το Βορειοηπειρωτικό στο Κατώφλι της Εθνικής Μειοδοσίας, Αθήνα 1987.
9. The protection οΕ Democracy and human Rights by the international Society, Αθήνα 1989.
10. Το Βορειοηπειρωτικό - Νοµική και Πολιτική διάσταση του θέµατος, Αθήνα 1990.
11. Η Τουρκία στο περιθώριο της Διεθνούς Νοµιµότητας, Αθήνα 1991.
12. Το Χρυσό Κλειδί στην Αγία Ηγουµένη Ευγενία Κλειδαρά, Αθήνα 1994
13.  Οικουµενική Διακήρυξη των Δικαιωµάτων του Ανθρώπου Αθήνα 2000
14. Universal Declaration οΕ Human Rights, Αθήνα 2000
15. Ανατοµία του Κυπριακού. Η Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και η Διεθνής Νοµιµότητα. 2004
16. The Cyprus Question .. The Invasion οΕ Turkey ίη Cyprus and the Violation οf International and Humanitarian Law. 2004
17. Μακεδονικό Ζήτηµα και Διαβαλκανικές Σχέσεις. Αθήνα 2007


Εκδίδει για δεκατρία περίπου χρόνια, το περιοδικό «ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ» - INTERNATIONAL TRIBUNE, που είναι το επίσηµο όργανο του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, το οποίο αποτελεί βήµα ελεύθερης διακίνησης ιδεών και προβληµατισµού, µε το οποίο προσπάθεί να βελτιωνει και να διευρύνει τις σχέσεις της Ελλάδος µε τις Βαλκανικές χώρές, µε βάση τις αρχές της Δηµοκρατίας και τους κανόνες της Διεθνούς Νοµιµότητας.


Πολιτική Δράση


Έχει συµµετάσχει στην πολιτική ζωή του τοπου και έχει εντάξει τον εαυτό του άπο τα νεανικά του χρόνια στον κεντρώο χωρο.
Έλαβε µέρος στις εκλογές ως υποψήφιος του ΠΑΣΟK στην Ά εκλογική περιφέρεια των Αθήνων, µε σχετικως καλά αποτελέσµατα, αφού στις εκλογές του 1987 ήρθε πρώτος επιλαχών και το 1981 που εξελέγη, τελευταίος βέβαια στη λιστά, λόγω του κοµµατικού πολέµου που του έκαναν, έχασε την έδρα, γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός του κόµµατος, επέλεξε να πάρει έδρα άπο την Αθήνά, µε αποτέλεσµα να µείνει εκτός.

Τέλος λόγω των αστικο-φιλελεύθερων ιδεων του, βρέθηκε αντιµέτωπος µε τον κοµµατικό µηχανισµό, τους σκληροµαρξιστές που έκαναν κουµάντο στο κόµµα και τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις του Ανδρέα Παπανδρέου, για αυτό και αποχώρησε από το κόµµα. Κατάγγειλε την αντεθνική και διεθνιστική πολιτική του, την αυθαίρετη, παράνοµη και άγρια νοµή της εξουσίας, τα οικονοµικά σκάνδαλα και γένικως τη διαφθορά. Η καταγγελία του πηρέ µεγάλη δηµοσιότητα µε πρωτοσέλιδα των εφηµερίδων σε όλη τη χωρά, συµβάλλοντας στην πτωση του ΠΑΣΟΚ.


Εθνική Δράση


Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτουτου Διαβαλκανικων Σχέσεων, που είναι, µη Κυβερνητικός Οργανισµός, Επιστηµονικός, Διεθνής, Κοινωνικός και µη Κερδοσκοπικός, µε εκατοντάδες µέλη, µε σκοπό την ανάπτυξη των πάσης φύσεως σχέσεων της Ελλάδας µε τις Βαλκανικές χωρες και την προάσπισή των έθνικων µας συµφερόντων, µε βάση τις αρχές και τους κανόνες της Διεθνούς Νοµιµότητας.

Έχει δε αναγνωριστεί παµψήφεί άπο την Ειδική Επιτροπή του Ο.Η.Ε. αποτελούµενη από 24 χώρες, λόγω της δράσης του, ως ειδικός Σύµβουλος του Οικονοµικού και Κοινωνικού Συµβουλίου [ECOSOC] του ΟΗΕ µε το δικαίωµα να εκπροσωπείται στον ΟΗΕ [Νέα Υορκη, Βιέννη και Γενεύη] άπο πέντέ αντιπροσώπους του και άπο έναν στις Διεθνείς Οικονοµικές Επιτροπές. Επίσης είχε ιδρύσει Επιτροπές του Ινστιτούτου, σε όλες τις Βαλκανικές χωρέο, πλην όµως αδράνησε η λειτουργία τους, ελλείψει οικονοµικων πορων.

Τέλος έχει αναπτύξει πολλαπλές δραστηριότητες, άτοµικά και συλλογικά, για τα έθνικά µας θέµάτά, στα πλαίσια των διαφόρων φορέων που έχει ιδρύσει η έχει συµµετάσχει. όπως π.χ.

- Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας του Συντάγµατος
- Πρόεδρος της Ελληνοαλβανικής Επιτροπής
- Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αλληλεγγύης προς τον Κυπριακό λαό (ΠΕΑΚΛ)
- Γεν. Γραµµατέας της Κίνησης για Εθνική Ανεξαρτησία, Διεθνή Ειρήνη και Αφοπλισµό (ΚΕΑΔΕΑ)
- Μέλος της Επιτροπής για την Εθνική Ακεραιότητα και Επιβίωση
- Μέλος της Ελληνο-ΑµερικανικήςΈνωσης
- Πρόεδρος της Επιτροπήι; Αλληλεγγύης προς το Δηµοκρατικό Λαό της Τουρκίας
- Πρόεδρος της Επιτροπή; Συνάντησης µε τους Λαούς της Ιστορίας


Μερικά άπο τα επιτεύγµατα της εθνικής του δράσης είναι:


α] η εγκατάσταση στο προαύλιο χωρο της Νέας Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας του Αγάλµατος [υψοικ επτά µέτρων] του Πυρφόρου Προµηθέα για να θυµίζει στις επερχόµενες γενεές, την µεταλαµπάδευση του Ελληνικού πνεύµατος σε όλο τον κόσµο,

β] η διενέργεια καµπάνιας στην έδρα του ΟΗΕ, για την Ολυµπιακή εκεχειρία και τη συλλογή εκατοντάδων υπογράφων άπο τις αντιπροσωπείες όλων των χωρων, υπέρ της Ελλάδος

γ] η αποστολή βιβλίων και έντυπου υλικού στα µέλη της Επιτροπής Εξωτέρικων της Αµερικανικής Γερουσίας και των Αξιωµατούχων της Ε.Ε. για τα Εθνικά µας Προβλήµατα και κυρίως για το Κυπριακό και το Μακεδονικό,

δ] η συνεχής παρουσίασης των Εθνικων µας Θεµάτων, σε όλες τις διεθνείς συνδιασκέψεις που έχει λάβει µέρος, µε αποτέλεσµα την αντίδραση της Τουρκικής ΜΙΤ, η οποίά µε ανακοίνωσή της τον στοχοποιεί, ως επικίνδυνο Έλληνα για την Τουρκιά, για τη δράση του κατά τη διάρκεια της Χούντας του Εβρέν, προς αποκατάσταση της Δηµοκρατίας στην Τουρκιά, γιατί πιστεύει ότι οι Χουντές είναι επικίνδυνες για τη διεθνή ειρήνη των λάων, κάθως επίσης και η Αλβανική Αστυνοµία η οποία τον απειλούσε µέχρι κάι το γραφείο του, στην πορτά του οποίου έγραφε απειλητικά µηνύµατα, για τη ζωή του, για τη δράση του, υπέρ των Βορειοηπειρωτών κτλ.

ε] η καταλυτική υπεράσπιση των δικαίων της Ελλάδας στο θέμά των Ιµίων µε την ανταλλαγή υποµνήµάτων µε την Τουρκική Πρεσβεία, η οποία προκάλεσε τη έκφραση εγγράφως των συγχαρητηρίων του τότε Προέδρου κ Κωστή Στεφανόπουλου, του Πρωθυπουργού κ. Κων/νου Μήτσοτάκή, της Θρησκευτικής ηγεσίας κτλ.

στ] η καταγγελία του σχεδίου του Κόφι Ανάν µε δηµοσιεύµατα και οµιλίες, ως πάράνοµο, αυθαίρετο και αντιδηµοκρατικό, που έρχονταν, σε αντίθεση µε τις Αποφάσεις του ΟΗΕ, απέβλεπε στην κατάλυση της Κυπριάκής Δηµοκρατίας και στον ολοκληρωτικό της έλεγχο άπο τους Τούρκους και όχι στην άρσή των συνέπέιων της παράνοµης εισβολής, κατοχής και διάλυσης του παράνοµου Τουρκο-κυπριακού κράτους.

ζ] η ίδρυση επτά Φροντιστήρίων στη Βόρειο Ήπειρο πέράν των µειονοτικών περιοχών και η διδασκαλία τής Ελλήνικής γλώσσας.

η] η αποκάλυψη και καταγγελία των Τούρκων βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, για την αντεθνική τους δράση σε όλο τον κόσµο, για την αυτονοµία τής Ελληνικής Θράκής, ως όργανα της Τουρκικής ΜΙΤ, οπως αποκαλύφτηκε και

θ] η έκδοση του βιβλίου του Ανάτοµία τής Δηµοκρατίας και η προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, κατά τη διάρκεια τής χούντας, υπήρξε πράγµατι τολµηρή ενέργεια µε δυσµενείς πάρένέρνέιέο για τον ίδιο, γιατί κατήγγειλε το πραξικόπηµα και την επιβολή δικτατορικού κάθέστωτος, ενώ παράλληλα δηµοσίευε και τις καταδικαστικές άποφάσέις του Ευρωπαϊκού Δικάστήρίου κατά του καθεστώτος.


Πρόταση απονοµής του τίτλου «του Πρεσβευτή του Ελληνισµού»


Έχοντας υποψή την άνωτέρω δράση, δεκαπέντε προσωπικοτήτέτ από ολόκληρο το πολιτικά φάσµα υπέβα¬λαν Αίτηση-Πρόταση στη Νοµαρχία Αθηνών, στις 10/12/2005, να ανακηρυχθεί µεταξύ των άλλων ως Πρεσβευτής του Ελληνισµού και ο Θαλής Μυλωνάς, ως ηθική αµοιβή, για τους µακροχρόνιους αγώνες του για τα εθνικά µας θέµατα που έχει διαθέσει, χωρίς οικονοµικό αντάλλαγµα.

Κατόπιν τούτου υπεβλήθη στην Επιτροπή Αξιολόγησης τή; Νοµάρχίάκ Αθηνών ο σχετικός φάκέλος µε τα στοιχεία άπο την δράση του και η Αρµόδια Επιτροπή, στην οποίο συµµετείχε ο Νοµάρχης και ο Πρόεδρος τής Πολιτιστικής Επιτροπής απεφάνθη, ότι πρέπέι να του άπονέµήθέί ο τίτλος, του Πρεσβευτή του Ελληνισµού, γεγονός το οποίο µετέδωσαν και από την τηλεόραση.

Παρά ταύτα, η Πασοκική και Αριστέρή πλειοψηφία του Νοµαρχιακού Συµβουλίου, µε διάφορες αντιδεοντολογικές και πάράνοµέο ενέργειες και µεθοδεύσεις, την τελευταία στιγµή, άρνήθήκε την απονοµή τού τίτλου, για αυτό και η υπόθεση πάράπέµφθήκέ στο ΣΤΕ, στο οποίο εκκρεµεί η έκδοση της απόφασης µέχρι σήµερα, δηλ. έπί 7 έτη!!!


Συµµετοχή σε διεθνή Συνέδρια και Συνδιασκέψεις


Εχει προσκλήθέί από την Αµερικανική Γερουσία και τουτ; Προέδρους των ΗΠΑ Rolant Regan, ΒίΗ Κlinton and George Bush στις ετήσιες εκδηλώσεις στα πλαίσια του National Prayer Brekfast, στην Washington.
Έχει συµµετάσχει σε πολλά συνέδρια συνοιοσκέψέκ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τα πλαίσια του σΗ.Ε. της ΟΥΝΕΣΚΟ, του ΝΑΤΟ, και άλλων Διεθνών Φορέων όπως,
1] Στον ΟΗΕ στην Νέά Υόρκη, για την Παγκόσµια Συνεργασία - Αλλά και για την Ολυµπιακή Εκεχειρία. 2002
2] Στο ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για τη διεύρυνση του στις Ανατολικές Χώρες. 2004
3] Στην ΟΥΝΕΣΚΟ στο Πάρίσι µε θέµά, την Επαναβεβαίωση στα Ανθρωπινά Δικαιώµατα, µε την συµπλή¬ρωση 60 χρόνων. 2008
4] Στη Γενεύη, µε θέµά τον Αγώνα κατά της ατιµωρησίας των εγκληµατιών του πολέµου µετά το πέρω; των
διεθνών συγκρούσεων
5] Στο Συνέδριο των Λαών της Πράγας, για τη διεθνή έιρήνή και τη ζωή. 1983 6] Στο Εθνικό Κοινοβούλιο της Φιλανδίας, για το Κυπριάκο, 1982
7] Στη Λισαβώνα για την Ευρωπάική Ειρήνή
8] Σε ειδική Αίθουσά της Γαλλικής Γερουσίας, για το Κυπριακό 1989.
9] ΣτηΣυνδιάσκεψητωνΒρυξελών,agaίnst the Regans Andministration.1989 10] Στη Ρώµη για την επανένωση της Βόρειας µε τη Νότια Κορέά 1989.


Τέλος προσέκλήθή από το ECOSOC του ΟΗΕ, να συµµετάσχει στην Παγκόσµια Συνδιάσκεψη για την Διε¬θνή Οικονοµική Κρίσή, για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας, πλην όµως οι αρµόδιοι παράγοντες, αρ¬νήθηκαν να κσλυψουν τκ δαπάνες του ταξιδίου, για αυτό και η οµιλία του την οποίά είχε ετοιµάσει για να εκφω¬νήσει στη Συνδιάσκεψη, απεστάλη µε Email, στον Πρόεδρο της Συνδιάσκεψης, για να κατατεθεί στα Πρακτικά κτλ, σύµφωνα µε τις εναλλακτικές προβλέψεις του ECOSOC.


Τιµητικές Διακρίσεις


Για το έρνο και την εθνική του δράση έχει τύχει έπάίνων και τιµητικών διακρίσεων από προσωπά και φορέκ
στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, όπως.
1) Από την Οµοσπονδία Θρακικών Σωµατείων
2) Απο την Αεροπορική Ακαδηµία Ελλάδος
3) Από το Δήµο Παπάγου και το Ίδρυµα, <Αρχείο Μουσέίο Παλαιών Χαρτών και Χαρακτικών Αθηνών>.
4) Από το Δήµο Πολυκάστρου, για τους αγώνες του για τη Μακεδονία
5) Από τον Πατριωτικό Σύνδεσµο της Σερβίας Ρήγας Φεραίος
6) Απο την Παγκόσµια Οµοσπονδία για τη Διεθνή Ειρήνη
7) Απο το Υπουργείο Εθνική; Αµύνης
8) Από το Σύνδεσµο Αλεξιπτωτιστών και Καταδροµέων κτλ.